Komplet guide til den britiske ETA for ungarske statsborgere

Storbritanniens nye ETA-system, der skal indføres i 2024, er en erstatning for det nuværende visumfritagelsesprogram. Når den træder i kraft, vil ungarere ikke kunne rejse ind i Storbritannien uden at ansøge om en ETA på forhånd. Denne guide forklarer, hvordan systemet fungerer, og hvad ungarere har brug for at vide, før de rejser til Storbritannien.

Hvad er den britiske ETA for ungarske statsborgere?

Storbritanniens elektroniske rejsetilladelse – kaldet ETA – er et nyt system, som den britiske regering er ved at indføre. Det er en del af et større program for digitalisering af Storbritanniens grænser. ETA-ordningen er baseret på systemer, der allerede findes i lande som USA og Canada, og giver regeringen større overblik over, hvem der rejser ind i landet, og giver mulighed for mere effektiv screening af potentielle sikkerhedsrisici.

Når det nye ETA-system træder i kraft, skal ungarske rejsende ansøge om en ETA, før de påbegynder deres rejse. ETA fungerer som en digital tilladelse, der giver indehaveren tilladelse til at rejse ind i Storbritannien. Det er ikke et visum. Ansøgningsprocessen er langt enklere og hurtigere end en visumansøgning, og ETA giver rejsende tilladelse til at rejse ind uden nogen af de mere avancerede tilladelser, som et visum kan give.

Hvordan påvirker ETA ungarske rejsende?

Storbritannien har et visumfritagelsesprogram, der dækker 92 lande. På nuværende tidspunkt behøver rejsende fra disse lande ikke at udfylde nogen formularer eller papirer, før de rejser ind i Storbritannien. Når ETA-systemet indføres, skal de ansøge om en ETA forud for deres rejse. EU-lande som Ungarn er inkluderet på listen.

Med en ETA vil ungarske rejsende kunne rejse ind i Storbritannien og blive i en kort periode, som er defineret som mindre end seks måneder. ETA dækker ungarere, der rejser til Storbritannien af en række forskellige årsager. Disse kan omfatte:

– Turisme
– Forretningsrejser
– Kortvarige kurser eller studieprogrammer
– Besøg hos venner og familie
– Medicinsk behandling

Nogle ungarere skal stadig have visum til Storbritannien. Det er tilfældet under det nuværende system, og det vil forblive uændret, når det nye ETA-program begynder. Hvis en ungarer ønsker at arbejde i Storbritannien, tilbringe mere end seks måneder der eller bo der permanent, skal de ansøge om det relevante visum. Visumansøgningsprocessen er helt adskilt fra ETA-systemet.

Ansøgning om ETA i Storbritannien for ungarske statsborgere

Før de færdiggør deres rejseplaner, opfordres besøgende til at se på den offentliggjorte liste over krav til ETA. Disse krav omfatter:

– Et gyldigt biometrisk pas fra et land på listen over berettigede lande.
– Et nyere digitalt pasfoto.
– personlige oplysninger. Dette vil omfatte data som fødselsdato, ansættelsesoplysninger, kontaktoplysninger osv.
– Årsagen til den rejsendes besøg i Storbritannien.
– Grundlæggende oplysninger om den planlagte rejse til Storbritannien, såsom den besøgendes adresse, mens han/hun er i landet
– Et kredit- eller betalingskort til ETA-ansøgningsgebyret.
– Tidligere oplysninger, herunder detaljer om en straffeattest, immigrationsforseelser og medlemskab af forbudte grupper eller organisationer.

En af fordelene ved det nye ETA-system er det større overblik, det giver, så den britiske regering kan markere sikkerhedsrisici mere effektivt. Af denne grund bliver ETA-ansøgere stillet spørgsmål om deres straffeattest og andre lovovertrædelser. En rejsende, der anses for at udgøre en trussel mod Storbritannien, vil få afslag på sin ETA-ansøgning.

Det er vigtigt at huske, at disse oplysninger kan blive ændret. ETA-systemet er endnu ikke implementeret, og nogle detaljer kan blive ændret, når programmet er færdigudviklet. Ovenstående kriterier vil dog sandsynligvis forblive de samme.

ETA-ansøgningsprocessen er kun tilgængelig online. Rejsende vil ikke kunne bruge papirbaserede alternativer, da dette system er designet til at være helt digitalt.

Behandling af UK ETA for ungarske statsborgere

Når du udfylder ETA-ansøgningsformularen, skal du betale et ikke-refunderbart gebyr. Når gebyret er betalt fuldt ud, og ansøgningsskemaet er udfyldt, kan ETA-ansøgningen gå videre til næste fase: behandlingsfasen.

ETA-ansøgninger forventes at tage højst 72 timer at behandle. Ansøgere bør have dette i tankerne, når de planlægger deres rejse. Det er vigtigt, at de ansøger med tilstrækkelig tid til, at deres ansøgning kan behandles fuldt ud, da transportørerne forventes at gøre en godkendt ETA til en betingelse for transport. Hvis en passager ikke kan fremvise en godkendt UK ETA for ungarske statsborgere i afrejselufthavnen, kan vedkommende blive nægtet boarding.

De fleste ungarere flyver, når de rejser til Storbritannien. Men nogle vælger måske at rejse ind med bil eller tog og krydse Kanaltunnelen, der forbinder Storbritannien med Frankrig. Uanset hvordan de kommer ind i landet, skal de have en godkendt ETA. Det skal vises i afrejselufthavnen, -stationen eller -havnen og igen ved ankomsten til Storbritannien.

ETA-ansøgninger kan blive afvist. I dette tilfælde har ansøgeren mulighed for at appellere beslutningen. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt for en ansøger, der har fået afslag på en ETA, at ansøge om et visum i stedet.

Rejser med UK ETA for ungarske statsborgere

En godkendt UK ETA for ungarske statsborgere giver indehaveren tilladelse til at tilbringe op til seks måneder i Storbritannien. De kan tilmelde sig en uddannelse, men de kan ikke arbejde. De kan rejse frit mellem Storbritanniens fire konstituerende lande, England, Skotland, Wales og Nordirland.

Ungarere i Storbritannien

Det præcise antal ungarere, der bor i Storbritannien, er ikke klart. Mange kom til landet, efter at Ungarn blev medlem af EU, og er blevet, selv efter at Storbritannien har forladt landet. Det anslås, at mellem 100.000 og 200.000 ungarere i øjeblikket bor i Storbritannien. I modsætning til andre grupper af migranter er de ikke spredt ud over hele landet, og størstedelen af ungarerne bor i London.

Derfor gør mange ungarere, der rejser til Storbritannien, det for at besøge venner og familie, der allerede bor der. Andre kommer i forbindelse med turisme, forretningsrejser eller tilmelding til studieprogrammer. Over 300.000 ungarere rejser til Storbritannien hvert år.