ETA i Storbritannien for estiske borgere: En komplet guide

I 2024 skal estiske statsborgere, der rejser til Storbritannien (UK), have en elektronisk rejsetilladelse (ETA) fra UK.

ETA er en ny digital rejsetilladelse, der er obligatorisk for borgere fra lande, der kan besøge England, Wales, Skotland og Nordirland uden visum for korte ture. Det gælder også borgerne i Estland.

Det vil forenkle rejsen for estere, der besøger omkring 20.000 familiemedlemmer og venner, som bor i Storbritannien, og for dem, der rejser til Storbritannien i forbindelse med turisme, forretning eller studier.

Denne guide forklarer alt, hvad estiske rejsende har brug for at vide om den britiske ETA: berettigelse, krav, ansøgningsproces, rejseforventninger og meget mere.

Hvorfor indføres UK ETA for estiske statsborgere?

Den britiske ETA har til formål at forbedre sikkerheden ved den britiske grænse og give regeringen mere kontrol og overblik over personer, der rejser ind i landet.

Systemet skal hjælpe med at forhindre illegal indvandring, forpurre organiserede forbrydersyndikater og identificere potentielle trusler mod den nationale sikkerhed, før de overhovedet ankommer til britisk jord.

ETA er også designet til at forbedre grænsekontrollen og strømline immigrationsprocessen for forhåndsverificerede rejsende med lav risiko.

Fordele ved UK ETA for estiske borgere

ETA er et elektronisk dokument, der giver forhånds-screenede statsborgere uden visum tilladelse til at rejse til Storbritannien. Det er ikke et visum, så ansøgere kan springe den komplekse og langvarige ansøgningsproces over.

For estiske statsborgere giver UK ETA blandt andet følgende fordele:

Hurtig og nem proces

Ansøgningen om en UK ETA er helt online og papirløs. Estiske ansøgere kan udfylde ansøgningen på mindre end 20 minutter. De behøver heller ikke at besøge konsulater eller visumkontorer til et personligt interview eller for at indsende dokumenter.

En ETA-ansøgning behandles typisk på tre dage. Rejsende vil modtage beslutningen, uanset om den er godkendt eller afvist, via den e-mailadresse, de har angivet.

Hvis den bevilges, vil ETA’en blive knyttet til det pas, de brugte til at ansøge, så det er ikke nødvendigt at printe den ud.

Overkommelig pris

En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. Prisen er sammenlignelig med lignende digitale rejsetilladelser fra andre lande.

For eksempel koster det elektroniske system for rejsetilladelse (ESTA) i USA 21 USD (17 £).

Australiens elektroniske rejsetilladelse (ETA) koster AU$20 (£10), mens Canadas elektroniske rejsetilladelse (eTA) koster CA$7 (£4).

Når EU’s kommende European Travel Information Authorization System (ETIAS) er operationelt, vil det koste €7 (£6).

Lang gyldighedsperiode

De fleste digitale rejsetilladelser er gyldige i et år til fem år, eller når det pas, de er knyttet til, udløber.

Den britiske ETA vil være gyldig til flere korte besøg over to år. Rejsende behøver kun at ansøge om en ETA hvert andet år, eller når deres pas udløber, alt efter hvad der kommer først, ikke hver gang de besøger Storbritannien.

Sådan vil det britiske ETA-system påvirke estiske rejsende

I øjeblikket har estere ikke brug for en ETA for at rejse til Storbritannien.

Men når systemet åbner for estiske statsborgere i 2024, skal de ansøge om og få en gyldig britisk ETA, før de rejser til Storbritannien.

Det er påkrævet uanset transportform, uanset om man ankommer med fly, skib (f.eks. som en del af et krydstogt) eller over land, f.eks. gennem jernbanetunnelen, der forbinder Storbritannien og Frankrig.

En UK ETA er gyldig til følgende rejseformål:

 • Korttidsophold på mindre end seks måneder (180 dage) til turisme, kortvarige studier, besøg hos venner og familie samt tilladte forretningsaktiviteter og medicinske behandlinger.
 • Kortvarigt ophold i op til tre måneder (90 dage) på Creative Worker-visumkoncessionen
 • Transit gennem Storbritannien (dvs. flyskift), uanset om man passerer britisk grænsekontrol eller ej.

Retningslinjer for ETA-berettigelse for estiske statsborgere

For at være berettiget til en ETA skal estere opfylde følgende betingelser:

 • Være statsborger i et land, der har visumfritagelsesstatus med Storbritannien. Estland er med på listen over lande, hvis borgere skal have en ETA for at rejse til Storbritannien.
 • Have et biometrisk pas, der er gyldigt i mindst seks måneder efter den planlagte afrejsedato fra Storbritannien.
 • Har kun til hensigt at blive, arbejde eller studere i Storbritannien i op til seks måneder.
 • Du må ikke have en straffeattest eller tidligere overtrædelser af immigrationsreglerne i Storbritannien eller andre steder.

Alle rejsende, inklusive børn og babyer, skal have en ETA, før de rejser til Storbritannien. Forældre og værger kan ansøge om en ETA på deres vegne.

Personer, der tidligere har overtrådt immigrationsloven, er dømt for kriminalitet eller har været fængslet i mere end 12 måneder i Storbritannien eller andre steder, kan blive nægtet en ETA. Disse rejsende bør overveje at få et britisk visum i stedet.

Estiske statsborgere, der planlægger at blive i Storbritannien i mere end seks måneder eller at arbejde, skal stadig have et passende britisk visum. Det nye ETA-system påvirker ikke disse rejsende.

UK ETA-ansøgningskrav for estiske borgere

Ester, der er berettiget til en britisk ETA, skal forberede følgende ansøgningskrav:

 • Et gyldigt biometrisk pas udstedt af Estland, hvis borgere ikke behøver visum for at rejse til Storbritannien på korte ture.
 • Et nyere digitalt pasfoto
 • En gyldig e-mailadresse
 • En fungerende elektronisk betalingsmetode, såsom kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay

Sådan ansøger du om britisk ETA

Borgere i Estland kan ansøge om en britisk ETA via den britiske regerings officielle hjemmeside eller app.

Den britiske ETA-ansøgningsproces er helt online og papirløs, så det er ikke nødvendigt at besøge konsulater eller visumkontorer. Det tager kun et par minutter at gennemføre, når alle de nødvendige dokumenter og oplysninger er klar.

Nedenfor er en trin-for-trin-guide til, hvordan estere kan ansøge om en ETA.

1. Upload eller tag et billede af det pas, du vil bruge til at rejse til Storbritannien.

Sørg for at få billedet og de to linjer med tal og bogstaver med i bunden.

2. Upload et nyere pasfoto, eller tag et billede med kameraet på din enhed.

Billederne skal gemmes som en jpeg-fil eller med filtypen .jpg. Børn på ni år og derunder behøver ikke at uploade et pasfoto.

3. Udfyld alle de nødvendige oplysninger.

Disse omfatter personlige oplysninger (dvs. navn, fødselsdato), pasoplysninger, ansættelsesoplysninger, hjemmeadresse og kontaktoplysninger.

4. Besvar spørgsmål om sikkerhed og berettigelse.

Som alle andre besøgende i Storbritannien skal estiske ETA-ansøgere ærligt oplyse om straffeattester, tidligere immigrationsforseelser og enhver tilknytning til eller medlemskab af ulovlige eller illegale grupper eller organisationer.

5. Betal for den britiske ETA-ansøgning online.

En britisk ETA-ansøgning koster 10 pund stykket. For at indsende ansøgningen skal du betale gebyret online med et kredit- eller betalingskort, Apple Pay eller Google Pay.

Når du har udfyldt UK ETA online-ansøgningen, vil rejsende modtage en bekræftelse via den e-mail, de har angivet.

Tips til at ansøge om en britisk ETA

Det er nemt at ansøge om en ETA, men der er stadig plads til fejl. For at undgå almindelige fejl skal du følge disse retningslinjer for en hurtig og effektiv UK ETA online-ansøgning.

 • Fremvis eller tag tydelige fotos af høj kvalitet af dit pas og dig selv. Sørg for, at billederne overholder specifikationerne for pasfotos og er i fuld farve uden filtre eller effekter.
 • Sørg for at angive de korrekte data. Hvis du giver falske eller forkerte oplysninger eller endda tilbageholder oplysninger, kan det resultere i forsinkelser eller afslag på din ansøgning.
 • Tjek på forhånd, om din online betalingsmetode virker, og om du har penge nok til at betale for ansøgningen online.
 • Gennemgå og dobbelttjek de data, du har angivet i din ETA-ansøgning, før du sender den.

Når den britiske ETA-ansøgning er indsendt, kan rejsende ikke længere ændre eller trække den tilbage. Hvis estiske rejsende har brug for at rette enkle fejl i deres ETA-ansøgning, kan de hurtigt gøre dette ved at indsende ansøgningen igen og betale gebyret igen.

Behandling og modtagelse af ETA for estiske statsborgere

Når en UK ETA online-ansøgning er indsendt, vil systemet krydstjekke de indsendte oplysninger med flere sikkerhedsdatabaser i Storbritannien og resten af verden for at kontrollere, om ansøgeren er kvalificeret til en ETA.

Ansøgere modtager typisk en afgørelse på deres ETA-ansøgning via den angivne e-mailadresse inden for tre dage (72 timer).

Mange rejsende modtager en afgørelse få timer efter, at de har indsendt deres ansøgning. Alligevel kan det tage mere end tre dage for nogle ansøgninger at få en afgørelse.

Estiske statsborgere anbefales at ansøge om en britisk ETA, før de booker deres rejse til Storbritannien for at undgå forsinkelser eller andre problemer.

Hvis en ETA-ansøgning afvises, kan ansøgeren vælge at udfylde en ny ETA-ansøgningsformular og betale gebyret igen. Dette anbefales dog kun, hvis de kan fastslå årsagen til den oprindelige afvisning og adressere den, før de gør det.

At få afslag på en ETA betyder ikke, at ansøgeren forbydes at rejse til Storbritannien. Alternativet til en britisk ETA er et passende britisk visum: et standardbesøgsvisum, et midlertidigt arbejdsvisum eller et transitvisum.

Det er dog en mere kompliceret og længere procedure at få et visum, så rejseplanerne bør justeres i overensstemmelse hermed.

Rejser med en britisk ETA

En britisk ETA er digitalt knyttet til en persons pas. Det er gyldigt i to år og tillader flere korte besøg, der varer op til seks måneder pr. besøg.

Rejsende fra Estland skal ansøge om en ny ETA efter to år, eller når deres pas udløber, alt efter hvad der kommer først, for fortsat at have lov til at rejse til Storbritannien.

Afrejse til Storbritannien

Da det er et elektronisk dokument, behøver estiske besøgende ikke at medbringe en fysisk kopi af deres ETA. Alligevel kan de printe den ud og have en papirkopi med sig eller være parate til at vise ETA-beslutningsmailen i deres indbakke i tilfælde af usædvanlige omstændigheder.

For rejsende med flere pas skal du sørge for at rejse til Storbritannien med det pas, der bruges i ansøgningen.

Før man går ombord på et fly, skib eller tog, scanner transportørerne passene for at tjekke, om de rejsende har den rette rejsetilladelse. Flyselskaberne tillader kun ombordstigning for estiske rejsende, der kan fremvise en godkendt britisk ETA eller et visum.

De, der stadig venter på at få afgjort deres ETA-ansøgninger, får heller ikke lov til at gå om bord.

Ankomst til Storbritannien

En ETA garanterer ikke indre jse i Storbritannien. Ved ankomsten skal estiske statsborgere med en godkendt UK ETA stadig aflevere deres identitetspapirer til UK Border Force eller gå gennem en elektronisk pasport (eGate), hvis det er muligt.

Vær forberedt på at fremvise bevis for videre rejse, hvis du bliver bedt om det. Det betyder typisk, at man skal fremvise en billet til at forlade Storbritannien inden for seks måneder efter ankomsten.

Hvis de bliver bedt om det, skal estiske rejsende også bevise, at de har penge nok til at forsørge sig selv under hele deres ophold i Storbritannien og deres hjemrejse.

Rejsende med en gyldig ETA kan stadig blive nægtet indrejse i Storbritannien, hvis de ikke klarer en grænsekontrol eller opfylder andre indrejsebetingelser.

Når grænsekontrollen er overstået, kan estiske statsborgere med et gyldigt ETA frit rejse mellem Storbritanniens fire lande: England, Skotland, Wales og Nordirland.

Estiske besøgende kan bruge alle transportformer i Storbritannien, såsom tog, færger og lokale fly. Før de går ombord på en færge eller et fly inden for Storbritannien, skal de blot fremvise et ID, som regel et pas eller kørekort.

Vigtig bemærkning: UK ETA er ikke gyldig i Irland eller andre europæiske lande.

En britisk ETA giver ikke adgang til Republikken Irland og andre europæiske lande. Storbritannien er ikke medlem af Den Europæiske Union (EU) eller Schengen Common Travel Zone.

Estland er medlem af EU og en del af Schengen-området. Som EU-borgere kan estiske statsborgere rejse frit inden for Schengen-zonen.

Men estere, der besøger Irland eller andre europæiske lande, skal tjekke deres destinationslands indrejsekrav, før de bestiller rejsen.

Rejsende kan tjekke UK ETA FAQ-siden for mere information.